onsdag 18. februar 2015

Kroppen vår - et fantastisk maskineri

Har du noen gang tenkt over hvor fantastisk vi er skrudd sammen? Jeg har tenkt en del på det i det siste. Hvor glad jeg er for at jeg våkner om morgenen og er FRISK. Ikke alle er så heldige. Jeg er veldig takknemlig for at jeg og min familie har en kropp som fungerer som den skal. Ingen sykdommer eller plager. Ingen ting som knirker, liksom. Andre utfordringer, javisst! Det er nok det samme hos oss som hos veldig mange andre. En tenåring i hus med de gleder og bekymringer det fører med seg, en bonussønn som søker lykken i New York (det er himla langt unna, skal jeg si deg!!), en hel haug med ting jeg burde, skulle, måtte – som jeg aldri rakk…. Omtrent som de aller fleste, tenker jeg. Men KROPPEN fungerer heldigvis!

Og hvorfor er det sånn? Kroppen har det vi kaller for en selvhelbredende egenskap. Det betyr at kroppen vår faktisk er i stand til å helbrede seg selv! Er det ikke fantastisk? Det er derfor sår gror, og vi blir friske av forkjølelse. Det tar litt tid, men kroppen ordner opp! Men noen ganger kan det virke som om den egenskapen ikke helt fungerer som den skal. En uskyldig forkjølelse går ikke over, men utvikler seg til bronkitt for eksempel, eller lungebetennelse. Da går vi til legen, som skriver ut antibiotika for å «hjelpe» kroppen med å bli frisk igjen. Men vurderer vi hva som er ÅRSAKEN til at kroppen ikke klarer å gjøre jobben sin skikkelig? Nei, dessverre er det alt for få som gjør det.

Jeg skal forsøke å illustrere dette med et eksempel, hvor jeg sammenlikner kroppen vår med en BIL. For eksemplets skyld, kan vi si at bilen er bensindrevet, og at den klarer å produsere olje og vindusspylevæske selv, bare den får nok bensin. Ja, jeg skjønner at det ikke er sånn i virkeligheten, men dette er et EKSEMPEL.


Hvis vi tar denne eksempel-bilen og sier at den kan sammenliknes med vår kropp, så er bensinen drivstoffet, akkurat som maten er kroppens drivstoff. Vi må stadig fylle på med drivstoff, hvis ikke havner vi på reservetanken. Og da går det ikke lang tid før alt stopper opp! Bensinen skal gi «næring» til bilen, mens maten vi spiser skal gi kroppen vår all den næringen vi trenger for å opprettholde alle kroppens funksjoner hver dag. Hvis vi skeier ut og gir bilen vår bittelittegranne diesel i stedet for kun bensin, tenker jeg at bilen kanskje protesterer litt, hoster og harker og går kanskje ikke like raskt fremover, men ikke så mye at den stopper helt opp. Det samme er det med kroppen vår. Hvis vi ikke får all næringen vi trenger hver eneste dag (og skeier ut med godteri og brus en gang i blant), så stopper ikke kroppen opp, men vi kan kanskje oppleve andre ting, som at vi får hodepine, blir trøtte og uopplagte, blir raskere irritert osv.

Når bilen ikke får nok bensin og over lengre tid bare kjører på reservetanken, må det spares inn på drivstofforbruket, slik at vi bare bruker drivstoff på å kjøre fremover. I reservetank-modus klarer ikke bilen å utføre de andre funksjonene sine, som for eksempel å sørge for at det produseres nok spylevæske. Da begynner lampa for spylevæske å lyse på dashbordet. Det samme skjer i kroppen vår hvis vi over tid gir kroppen vår for lite av vitale næringsstoffer (vitaminer og mineraler). Hos oss lyser det ingen varsellampe akkurat, men kroppen sier allikevel i fra. Det kan være diffuse smerter i kroppen, betennelser, verk i muskler og ledd, hodepine, allergi, hudproblemer, utmattethet, nedstemthet, "kort lunte" osv. Bilen trenger hjelp, og det gjør kroppen vår også. Vi har to alternativer for bilen: vi kan enten gi bilen mer av det riktige drivstoffet (fylle bensin), så den klarer å produsere vindusspylevæsken selv, eller vi kan levere bilen til service og få fylt på spylevæske. Lampa slukker, men er problemet løst? De samme valgene har vi med kroppen vår. Vi kan velge å tilføre kroppen vår nødvendig næring, eller levere den til service. Med kroppen vår velger vi dessverre alt for ofte det siste alternativet, vi leverer kroppen vår til service for å slukke varsellampene som lyser. Vi går til service hos legen og tar blodprøver og tester, og legen skriver kanskje ut en resept på et eller flere legemidler som skal fjerne symptomene vi opplever. Her fyller vi altså på «spylevæske», i stedet for å finne ut av HVORFOR kroppen vår har noen varsellamper som lyser. Har vi hodepine er det lett å ta en Ibux eller Paracet. Senebetennelse? En liten kur med Voltaren fikser det, og kanskje noen timer hos fysioterapeut. Problemet løst. Eller????Jeg er nok kanskje litt over gjennomsnittlig opptatt av å finne ÅRSAKER til ting. Jeg jobber med å utdanne fotterapeuter blant annet, og fotterapeutene våre blir opplært i å finne ut HVORFOR pasientene har plager med en inngrodd negl, i stedet for bare å kurere symptomet. Hvis vi bare gjør noe med symptomet, vil jo problemet komme tilbake hvis vi ikke finner årsaken. Sånn er det med mange ting. Vi må finne ÅRSAKEN til at vi har hodepine, muskelsmerter, hudproblemer osv. Hvis vi bare driver med symptomatisk behandling vil jo problemet bare komme tilbake før eller siden.
Nå er det sånn, at dette kanskje ikke er så lett. Jeg er ingen lege, men jeg har jo snakket med en del folk opp i gjennom åra gjennom yrket mitt. Det er ikke alt som er like enkelt å finne ut av heller, selv legene må gi tapt noen ganger. Det JEG synes er viktig her, det er å sørge for at vi i hvert fall gjør det vi KAN for å sørge for at kroppen har det nødvendige drivstoffet den trenger hver dag, og ikke kjører oss helt ned på reservetanken.

Så hvordan skal vi gjøre det? Ved å spise mat som kroppen vår setter pris på, mye ren mat, grønne grønnsaker, velge økologisk osv., som alle selvfølgelig er klar over at er lurt, men som få får til hver eneste dag. Fysisk aktivitet er selvfølgelig bra, gjerne litt hver dag, men ikke alle får til det heller. Jadajadajada. Vi vet jo så inderlig godt hva som egentlig er bra for oss, men så er det ikke alltid like lett å få til i praksis. Tiden strekker ikke til, det er et ork å komme i gang – vi har verdens beste forklaringer.Også har vi de som faktisk ER veldig flinke. Trimmer jevnlig og spiser sunn mat til alle måltider. Men de er aldri syke de da, de feiler aldri noe? Jo, det er de. Men kanskje ikke like ofte og like lenge. Så hva er greia her egentlig? Enkelt fortalt så er kvaliteten på den maten vi spiser for dårlig til å gi oss alle de næringsstoffer (vitaminer og mineraler) vi trenger hver dag. Så vi går altså litt i minus hver eneste dag, selv om vi er aldri så flinke. Og det er ikke bare jeg som mener det. Til og med leger begynner å få øynene opp for dette nå, og anbefaler faktisk daglig tilskudd av vitaminer og mineraler. 

Se for eksempel dette blogginnlegget, som er skrevet av en lege: Bør hele befolkningen ta multivitamin?

Når vi hver dag er litt i minus på ernæringssiden, kommer vi på et eller annet tidspunkt ned til reservetanken. Vi blir slitne. Det er faktisk den hyppigste årsaken til sykmelding for tiden, alt vi er SLITNE. Dette er den første varsellampen som begynner å blinke. Vi mangler overskudd og energi, immunforsvaret vårt virker ikke helt som før og vi pådrar oss alt som blåser forbi av omgangssyke og forkjølelse. Det skal ingen ting til. Hodepine er et kjent fenomen, noen får høyt blodtrykk, nåla på vekta går oppover – og vi kaller det STRESS. Vi er ganske så sikre på at det er noe alvorlig galt med oss, for vi orker jo ingen ting lenger – og går til legen. Veldig mange (heldigvis) får tilbakemelding på blodprøvene at «alt er innenfor normalverdiene, du er helt frisk». Og det til tross for at vi føler oss som en oppvridd skurefille.Jaha. Og siden jeg er så freidig i uttalelsene mine her, så sitter jeg med alle svarene jeg da? Selvfølgelig ikke. Ingen er like. Jeg har bare funnet ut hva som fungerer for MEG. Jeg har nemlig vært den oppvridde skurefilla, jeg har gått til legen fordi jeg ikke orket noen ting (og blodprøvene mine var også helt fine), jeg har vært sliten, trøtt og uopplagt. Men heldigvis har jeg aldri blitt alvorlig syk. Takk og lov så gikk det ikke så langt. Løsningen for meg, var optimaliserte vitamin- og mineraltilskudd. Og ikke hvilke som helst tilskudd. Jeg har valgt CELLEERNÆRING. En helt spesiell type tilskudd, som er unikt på markedet. Og det virker FORT. Dette er ikke noe du får kjøpt i dagligvaren eller i helsekostbutikken, dette distribueres gjennom direktesalg og har ingen fordyrende mellomledd.

Jeg bruker noe som kalles for OPTIMALSETTET, og det kan du bestille her: Bestill månedspakning av optimalsettet her

I dette optimalsettet får jeg alt jeg trenger av vitaminer og mineraler hver eneste dag, og de tilpasser seg kroppen MIN sitt behov. Trenger jeg mer av noe en dag, ja, så tar kroppen min opp mer av akkurat det den trenger mer av fra disse tilskuddene, er det noe jeg ikke trenger påfyll av – ja, så skilles det ut gjennom urinen. Helt unikt og helt genialt.Disse tilskuddene koster selvfølgelig penger. Ikke noe som virker er gratis. For månedspakninger er prisen kr 40,- pr dag, men hvis du tegner et abonnement, så er prisen kun kr 29,- per dag. Det er en ekstremt billig forsikring synes jeg, for det er MYE dyrere å være syk! Jeg betaler gjerne 29 kroner dagen for å beholde min gode helse.

Hvis du også ønsker å tegne et abonnement på optimalsettet, kan du gjøre det her: Tegn et abonnement på optimalsettet her


Ønsker du å lese mer om hvorfor vi trenger næringstilskudd, finner du et innlegg om det her: Trenger vi EGENTLIG kosttilskudd??

Lurer du på noe, er du velkommen til å ta kontakt på telefon 95774519.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar