torsdag 20. mars 2014

Knallgod grønnsakssuppe for KROPP I BALANSE

I går kom datteren min hjem fra skolen, inn døra og sa: - ikke hei, hallo eller nå er jeg hjemme - nei, hun sa: I DAG SKAL VI HA GRØNNSAKSSUPPE! Her får vi smi mens jernet er varmt, tenkte jeg, og satte i gang. Jeg har aldri lagd grønnsakssuppe uten en slik hendig pose fra Toro, så her måtte vi bruke de små grå.

Og skal si det var enkelt!! Dette klarer alle, og det var gjort på ti minutter.

Jeg startet med å helle en liter vann i en kjele, brukte 1 ss Herbamare urtebuljong i vannet. Den kan du bestille her: http://www.arnika.no/Produkter/Bioforce/Herbamare_250G_Urtebuljong_vnr_N19781.aspx
og koster kr 89,- pr boks. Det er en ganske liten boks, så bestill gjerne flere når du først er i gang. Hvis du oppgir rabattkode 210486 får du 10 % rabatt på kjøpet ditt.


Når vannet kokte og buljongen var oppløst, la jeg i oppkuttede grønnsaker. Jeg brukte grønnkål, blomkål, brokkoli, vårløk og squash, men her er det jo rom for variasjon. Du kan putte omtrent hva som helst av grønnsaker oppi. Lot grønnsakene koke til de var passelig "al dente".


Tok en god porsjon, og hadde litt kvernet pepper på toppen. Kanongodt!! Datteren spiste tre porsjoner!

For variasjon er det også mulig å ha litt stekt kyllingkjøttdeig (bruk den fra Den Stolte Hane uten vann og salt, kjøpes på Rimi) for en litt mer gryterett-aktig konsistens.

Her er det ferdige resultatet, spiseklart:


Ønsker du mer informasjon om konseptet KROPP I BALANSE, ta kontakt på telefon 95774519.

torsdag 6. mars 2014

Kropp i balanse


Har du en kropp i balanse?

Våkner du frisk, våken og opplagt etter en god natts søvn hver dag? Energien holder til alle gjøremål i løpet av dagen, og du har overskudd til barn, ektefelle og venner? Du holder deg alltid frisk når de andre rundt deg har omgangssyke, forkjølelse eller influensa? Ledd og muskulatur virker som det skal, og du har ingen "vondter" noe sted? Du tar ingen faste medisiner, du er ikke plaget med allergier eller matintoleranser og har god fordøyelse? Du har god konsentrasjon og hukommelse. Aldri hodepine, ikke plaget med overgangsalderen eller menssmerter og sexlivet blomstrer? Du spiser sunn mat hver dag og holder deg normalt slank? Fyser ikke på søtsaker? Hud, hår og negler ser sunne og friske ut? Ingen utslett, kløe, eller andre hudproblemer?

Hvis dette er en beskrivelse som passer til deg, trenger du ikke hjelp av oss.

Å? Ikke helt? ENKELT å gjøre noe med :-) ring oss på telefon 95 77 45 19 eller send en mail til nirvanaklinikken@gmail.com, så skal vi hjelpe deg å finne frem til hva som kan passe akkurat DITT behov.

Næringsrik og mettende grønnsakssuppe - godt for kroppen!!

Dette er en enkel grønnsakssuppe, hvor det selvfølgelig er mulig å variere grønnsakene etter smak - eller bare få brukt opp det du har i kjøleskapet. Velg økologiske grønnsaker så langt det er mulig. Jeg har brukt:

1 liten avocado
1 brokkoli
Spinat
Alfalfaspirer
Litt chili
Litt løk
1 fedd hvitløk
Sitronsaft, ferskpresset (kan også bruke lime)
Spisskumen (cumin)
Sort pepper

For å bevare næringen i grønnsakene, koker jeg dem ikke, bare damper dem. Jeg bruker en damper som jeg har kjøpt for ca 700,- på Elkjøp, og det er den smarteste investeringen jeg har gjort på lenge. Bruker den til alt. Du kan selvfølgelig dampe i dampkoker, eller i panne på lav varme - eventuelt koke opp vann og la grønnsakene trekke. Det viktige her er å unngå å varme opp grønnsakene alt for mye, for da forsvinner en del av næringen i dem. De som kan mer om dette enn meg, sier at temperaturen ikke skal overskride 48 grader.

Jeg starter med å dele opp brokkoli og damper denne sammen med spinaten.




 Min dampkoker vil dampe grønnsakene i 12 minutter, men jeg tar dem etter 8-10 minutter.


Chili, løk og hvitløk finhakker jeg i en super "dings" fra Tupperware, men du kan selvfølgelig bare finhakke med kniv. Husk å ta ut frøene av chilien, med mindre du vil ha en "superhot" suppe.


Deler avocadoen på midten, fjerner nøtta, og skraper ut innholdet med skje. Jeg bruker en blender (eller smoothiemaskin) for å få blandet alt, men du kan fint mose med stavmikser hvis du har det. Gaffel går også, tar bare veldig lang tid :-)


Heller oppi løk/chilimiks. Tar oppi de ferdig dampede grønnsakene, og legger en håndfull alfalfaspirer på toppen.


Bruker vannet jeg dampet med for å spe. Prøv deg frem for å finne ønsket konsistens. Jeg liker at suppen er litt tykk og kremete, men det er jo en smakssak.


Tar oppi krydder og sitronsaft. Jeg bruker cumin og pepper, men ingefær, rosmarin, timian, persille, dill (alle RENE krydder og urter) kan brukes etter smak. IKKE SALT!!!!


Kjører deretter blenderen på bånn pinne i under et minutt. Sper med litt mer vann og smaker til med mer krydder hvis det har blitt litt lite.


Så har vi en spiseklar suppe, akkurat passe varm. Pynt med en kruspersillebukett, sitronmelisse eller mynteblader hvis du vil gjøre det litt "fint" :-)


Smakfullt og mettende, og suppen kan enkelt varmes opp senere i kjele på svært lav varme (skal ikke være i nærheten av å koke, maks 48 grader, helst mindre). Hvis du ikke kan holde fingeren oppi uten å svi deg (fingerprøven), så er det FOR VARMT. Suppen er faktisk også veldig god kald og enkel å ta med seg på jobben for eksempel.

Denne "oppskriften" kan benyttes for de fleste grønnsaker, så her er det bare å bruke fantasien. Bruk hovedsakelig grønne grønnsaker. Eksperimenter med ulike krydder og urter. Lykke til!!!

søndag 5. januar 2014

Tofusalat - god, enkel og sunn mat

Tofu får du kjøpt i velassorterte matvarebutikker (Meny, Ultra) og på helsekostforretninger. Konsistensen kan variere, men jeg synes den med "kjøttpudding-konsistens" er å foretrekke.

Tofu i seg selv, synes ikke jeg smaker noen ting. Jeg må derfor lage litt smak selv, og det har jeg gjort ved å bruke en miks av hakkede chili/hvitløk som jeg blander ut i olivenolje, og blander tofubitene i denne "sausen". Steker i noen minutter i stekeovn på 225 grader, til tofuen har fått litt farge (5-8 minutter).


Tar en drøy håndfull av min favoritt-salat. Jeg bruker hakket spinat, hakket bladsalat, sukkererter, rød løk, bønner og spirer - og noen ganger pinjekjerner. NAMMM!!!!


Tar noen biter tofu med chili/løkmiks og olje, og "heller" over salaten. Kan godt ta litt nypresset saft fra sitron eller lime over, det gir en frisk og god smak.


Kjempegodt, mettende og bra for kroppen min. Velbekomme :-)

mandag 9. desember 2013

God og sunn mat til deg som er på diett

Det er jo alltid et svare strev å finne ut hva vi skal spise til enhver tid. Her skal jeg presentere en enkel matrett som passer både til hverdag og fest :-)

SCAMPI med hvitløk og chilli

Jeg bruker rå scampi (de grå - og ja, du må ta av skallet selv) fordi de tar til seg mye mer smak. De ferdig kokte synes jeg ikke smaker noen ting, og de blir litt sånn gummiaktige. Jeg tar de grå, ukokte, til tross for at jeg virkelig IKKE liker å renske dem. Jeg tror ikke det har noen praktisk betydning om de kommer fra Findus, Fiskemannen eller noen andre.

Litt planlegging må til, for disse kommer frosne. Det er mildt sagt upraktisk å rense frossen scampi, så la dem tine i kjøleskap over natten. For deg uten særlig erfaring i å rense scampi (som meg) fant jeg ut at det er en sprekk på "ryggen" som det er lurt å starte med. Da får du alt skallet av i en runde. Husk å ta vekk "halen". Hvis du finner scampi i posen hvor skallet ikke er stivt og hardt (men litt mykt), så kast dem. Jeg tror ikke dette er et godt tegn. Det var to i min pose (500 gram) og jeg vil ikke spise dem.

Etter skrelling ble resultatet dette:


Vanskelig å tenke seg at dette faktisk er nærmere en halv kilo scampi. Ikke ser det veldig delikat ut heller.

Jeg tok så en hvitløk (uten fedd) og to chilli (husk å fjerne frøene inni), og hakket i veldig små biter. Jeg har en "dings" fra Tupperware som jeg bruker til alt mulig, blant annet dette. Drysser lett over scampiene.


Så tar jeg og heller over olivenolje, bokstavelig talt. Mulig det kanskje ble litt vel mye, men det er jo en smakssak. Blander litt rundt med en sleiv. Lot det stå på kjøkkenbenken en liten stund mens ovnen ble varm (satte på 200 grader) så smaken skulle sette seg litt. De kan sikkert stå ganske lenge med chilli og hvitløk i kjøleskapet, hvis du trenger å forberede dette før et selskap eller noe sånt.


Satte så dette inn i stekeovn på 200 grader nederste rille i ca 10 minutter. Resultatet ble dette:


Ser litt mer spiselig ut nå :-) til og med datteren på 14 (som jeg må legge til ikke er spesielt imponert over mine gastronomiske ferdigheter) utbrøt overrasket: "Det var jo godt, jo!".

På hverdager er dette helt greit alene, men ellers er det godt med litt salat til. Jeg lager salat av følgende:

Finhakket bladspinat
Sikorisalat (helst økologisk)
Ruccola (smakssak, men jeg synes den er veldig god til fisk og skalldyr)
Alfalfaspirer
Solsikkespirer
Rød løk
Sukkererter (deles opp i tre-fire mindre biter)
Pinjekjerner



Kjempegodt!!!


mandag 18. november 2013

Overvektig? Lei av utallige dietter som ikke virker? Orker ikke å være på slankekur hele livet? Går ikke ned i vekt uansett hva du forsøker? Slapp og uopplagt? Trøtt? Sliten? Dette er løsningen for deg! Denne dietten kan gi rask vektreduksjon og stabile helseparametere - gir deg muligheten til å finne tilbake til ditt friske, glade og slanke JEG.

Kjenner du deg igjen i noe av dette? Dårlige kostholdsvaner, ikke så mye aktivitet, en litt usunn livsstil? Generelle livsstilssykdommer er en ganske vanlig konsekvens av dette, dessverre.



Vi tåler noen utskeielser en gang i blant, men noen ganger blir det kanskje litt for ofte? Hvordan komme ut av denne dårlige sirkelen? Det er ikke bare enkelt å snu på vanene man har lagt seg til over lang tid. Det er et ordtak som sier "det er ikke lett å lære en gammel hund nye kunster" og det er mye sannhet i det. Vi VET så godt at vi trenger å gjøre forandringer i livet vårt, men det er så altfor lett å utsette det til i morgen, på mandag, etter ferien og så videre. Og sånn går no dagan.

Med overvekt kommer gjerne også høyt kolesterol, høyt blodtrykk og kanskje også diabetes 2. I tillegg opplever mange å få vondt i knær, i ryggen, man blir slapp, uopplagt og orker enda mindre enn tidligere. Da er det ikke bare å følge velmenende råd som "begynn å trene!". Aktivitet er selvfølgelig viktig, men ikke alle har like lett for å komme i gang.

I følge ferske statistikker er kanskje så mange som 50 % av oss overvektige, og overvekt er et stadig større helseproblem: http://welsedww.hirektoratet.no/folkehelse/ernering/overvekt/Sider/default.aspx Denne undersøkelsen viser at overvekt også er et økende problem hos barn og unge.

Så bestemmer vi oss! Nå skal vi bli slanke!! Fort! Supper, shaker og liknende "raske" løsninger. Men det varer jo ikke lenge. Kroppen innstiller seg på krigsrasjoner, og forbrenningen stopper omtrent opp, såkalt "jo-jo-slanking", hvor man spiser alt for lite i en kortere eller lengre periode. Eller kanskje ikke spiser mat i det hele tatt? Bare "slankepiller" og shaker? Det kan gi raske resultater på vekta, ganske raske effekter på overskudd og humør også - som sjelden går til det BEDRE. Også orker vi ikke mer, går tilbake til vårt "vanlige" kosthold, og legger på oss det vi har greid å pine av oss pluss enda litt.



DET er ihvertfall katastrofe! Mat er utrolig viktig for kroppen vår, og vi må sikre at vi tilfører alle næringsstoffene kroppen trenger hver dag. Vi må bare tenke litt over HVA vi spiser.




Nå er vi ganske sikre på at de aller fleste har kunnskaper nok til å klare å vurdere hva som er "sunn" mat og ikke. Det er gjerne ikke kunnskapene det står på, men det er for de fleste langt mellom liv og lære. Også er det jo faktisk sånn at vi kan ikke LEVE på salat resten av livet, ingen klarer det. Det må være rom for utskeielser en gang i blant.

SÅ HVORDAN I ALL VERDEN SKAL VI FÅ TIL DETTE DA?!?!?!

Løsningen er et kontrollert kosthold som "restarter" cellene dine, så du starter med "blanke ark". Menyplanen er utarbeidet etter homeopatiske prinsipper, som innebærer at du skal kutte ut alle de "hvite giftene" (salt, sukker, mel, gjær og melk). Kuren varer i fire uker, og skal følges opp med et kontrollert kosthold i 60 dager etterpå. Her snakker vi helt vanlig mat som du kjøper i din vanlige dagligvarebutikk (helst økologisk), i tillegg skal du ta tilskudd av blant annet vitaminer og mineraler for å sikre kroppen alle de viktige næringsstoffene den trenger hver dag. INGEN SLANKEPILLER HER, NEI!

Når kroppen er i ubalanse, får man gjerne lyst på "feil" mat. Denne kuren vil gjenopprette kroppens naturlige balanse, og du merker at lysten på godterier og "usunn" mat minker betraktelig. Ved et redusert inntak av godteri, brus etc. (enkelte røykere rapporterer at de får mye mindre lyst til å røyke også) kan du faktisk "tjene inn" de pengene du legger ut for tilskuddene - og regnskapet går i null, mens helsa går i pluss :-)

Etter man har gjennomført dietten opplever de fleste en eller flere av disse helsegevinstene:

- redusert vekt (normalt vekttap de første 28 dagene er mellom 5 og 12 kilo, mange går ned ytterligere kilo gjennom aftercare på 60 dager)
- normaliserte helseparametere som blodtrykk, stoffskifteverdier, kolesterolverdier osv.
- økt energi og lettere til sinns, bedre humør
- reduserte muskel- og skjelettplager
- mer utholdenhet i fysisk krevende situasjoner eller på trening
- økt immunforsvar
- økt forbrenning
- stabilisert blodsukker
- bedring av hudproblemer
- sunnere slimhinner
- bedre søvnkvalitet
- mindre problemer med snorking
- bedre fordøyelse
- reduserte plager i forbindelse med overgangsalder for kvinner
- reduserte plager med menstruasjon
- redusert risiko for å utvikle livsstilssykdommer og andre kroniske sykdommer



FOR GODT TIL Å VÆRE SANT?

Neida, dette er godt utprøvet og dokumentert fra utrolig mange fornøyde kunder, både i inn- og utland. Menyplanen du skal følge er enkel, det er god mat, NOK mat (mange klarer ikke å spise opp all maten), og tilskuddene du skal ta smaker veldig godt. Litt frukt- og bærsmak kan vi si.



HVORFOR TILSKUDD NÅR VI SKAL SPISE SUNN MAT? 

Vi får da i oss nok næringsstoffer gjennom kostholdet, tenker du sikkert nå. Men dessverre er det sånn at det ikke er like mye næring i maten vi spiser lenger. Det er ikke like mye vitaminer i frukt og grønnsaker nå som det var for bare 30 år siden. Og hvem sin skyld er det? Jo, det er vår - forbrukerne. Vi krever billig mat, og godt utvalg hele året. Er ikke snakk om å ha appelsiner til påske lenger, nei, det skal vi ha hele året. Produsentene følger våre krav, og det innebærer at appelsinene nå blir dyrket frem så raskt at de ikke rekker å få noe særlig vitaminer. De rekker ikke å få noe sol på seg, og mange appelsiner er ikke dyrket ute engang, men i drivhus. Og dette gjelder dessverre ikke bare for appelsiner, men stort sett ALL mat vi spiser. DERFOR må vi ta tilskudd :-)



Vi anbefaler tilskudd som kommer i pulverform, og blandes ut i vann eller te. Smaker GODT!!

Pris på de tilskuddene vi anbefaler i en 3-måneders pakke
1. måned kr 2928,- (ved bestilling)
2. måned kr 848,-
3. måned kr 848,-

Prisen forutsetter at man registrerer seg som Teampartner slik at man får 20% rabatt på produktene. Det er ingen forpliktelser eller krav knyttet til denne registreringen. Ordinær pris uten registrering som Teampartner er kr. 5795,-.

Vil du lese mer om produktene vi anbefaler, klikk her: www.6177683.well24.com


HVORDAN KOMME I GANG?

Nirvanaklinikken hjelper deg! Ring oss på telefon 95774519 eller send oss en mail: nirvanaklinikken@gmail.com så tar vi kontakt med deg.



HAR DU NOEN SPØRSMÅL? VIL DU HA HJELP TIL Å KOMME I GANG?

Ring oss gjerne mellom kl 08:00 og kl 23:00 på telefon 95774519 så svarer vi så godt vi kan :-)

Vi hjelper deg i gang med et lettere liv og en bedre helse!!!




..og kanskje du kommer i gang med trening etterhvert også :-)


Illustrasjonsfoto: Colourbox.com



tirsdag 12. november 2013

Hva er årsaken til at noen får bedre resultater med menyplanen enn andre?


Det kan være mange årsaker til det. Alle er forskjellige, og ingen reagerer likt. Et "vanlig" resultat etter 28 dager er mellom 5 og 12 kilo i minus. Vi ser at menn ofte går ned mer i vekt enn kvinner (med det samme kostholdet, ektefeller for eksempel). Hvor mye du går ned i vekt vil jo selvfølgelig også avhenge av hvor mange kilo for mye du har å "ta av". En normalt slank person vil i all hovedsak ha mindre vektreduksjon enn en person med 20-25 kilo for mye, for eksempel. Har du ingenting for mye, men vil gjennomføre kuren for å oppnå helsegevinstene, vil du mest sannsynlig ikke gå ned noe i det hele tatt. Kroppen er vidunderlig sånn. Noen undervektige klarer til og med i løpet av kuren å legge på seg bittelitt og er slik sett i en positiv utvikling.

MEN, som regel er det litt "småslurv" i tillegg til fysiologiske faktorer, som er avgjørende for resultatene. Det vi har registrert er noen fellestrekk:

- De som spiser veldig lite i utgangspunktet, vil ved gjennomføring av kuren muligens ØKE sitt daglige kaloriinntak. Hvis man har spist veldig lite over lang tid, kan dette ha påvirket forbrenningen. Et økt kaloriinntak i forhold til det kroppen er vant til, vil kunne medføre at vektnedgangen ikke blir som forventet. Det som er det fine, er at kroppen etter hvert vil justere forbrenningen, slik at man over tid kan ha et økt kaloriinntak og allikevel gå ned i vekt (det forutsetter selvfølgelig at man veier for mye i utgangspunktet). En mulig løsning på denne situasjonen er å fortsette med uke 4 i kuren, til man oppnår ønsket vektreduksjon.

- Enkelte tror at det ikke er så farlig med litt kunstig/"naturlig" søtstoff, "det tas jo ikke opp i kroppen allikevel, og det er jo søtstoff i tilskuddene vi tar". Min erfaring er at ved tilsetning av søtstoff i for eksempel kaffe, det være seg natreen med stevia, og til og med ren steviosa, påvirker dette virkningen av kuren. Jeg kan ikke nok om biokjemi til å kunne forklare hvorfor, men jeg merker at det påvirker resultatene negativt.

- En annen ting vi fort vekk kan bomme litt på, er at vi ikke sjekker matvarene vi spiser godt nok, og at vi derfor ikke spiser REN mat, men mat som på en eller annen måte er utvannet, marinert eller tilsatt salt. Dette gjelder særlig for kylling, fisk/sjømat og det er mange som velger mye rare knekkebrød. Jeg vil anbefale å bake knekkebrødene selv, uten bruk av korn. Bruk frø etter smak og kokosmel, for eksempel. Du kan spise alle typer fisk som er REN (ikke røkt, saltet osv.), men ikke alle typer sjømat. Reker er kokt i salt, det samme er krabber. Scampi går. Det enkle er ofte det beste her. Det er viktig å presisere at HVA du faktisk spiser, har stor betydning for resultatene av kuren. Avvik som kan virke tilsynelatende små, kan gi større negativ effekt enn man tror.

- Egen erfaring tilsier også at melkeprodukter i større eller mindre grad, det være seg litt melk i kaffen eller litt creme fraiche til kalkunen, gjør at kuren ikke virker like godt. Dette kan imidlertid selvfølgelig gjelde bare for meg, men jeg nevner det allikevel. Det er nok en grunn til at man skal holde seg unna melkeprodukter (med unntak av yoghurt) gjennom kuren.

- Noen spiser også FOR LITE. Det har jeg selv problemer med, å få i meg all maten som står i planen. Jeg vil imidlertid presisere at det er viktig å spise de mengdene som er oppgitt i planen. Forsøk ihvertfall. Løsningen for meg har vært å dele opp måltidene i mindre porsjoner, og heller spise oftere. Noen dager spiser jeg litt nesten hver annen time, for å klare å få i meg alt. Småspiser litt, kan man si. Det er lov å redusere porsjonene, men det er IKKE LOV å kutte ut måltider. Siste måltid bør spises senest kl 20 er anbefalingen.

- Jeg har også lagt merke til at jeg oppnår større effekt om kostholdet er konsentrert rundt fet fisk (laks, ørret - velg helst økologisk!), enn rundt magert kjøtt (kylling, kalkun). Dette er selvfølgelig en smakssak hos folk, men å basere kuren på å bare spise kylling for eksempel, fordi at det er det eneste man "liker" - gir ikke det beste resultatet. Å variere litt i matveien, gir etter min erfaring det beste resultatet.

- Noen slurver litt med tilskuddene. De "glemmer" å ta tilskuddene. "Det er så travelt på jobben, at jeg rakk det ikke". Det kan ha en negativ effekt på resultatene. Tilskuddene er en veldig viktig del av kuren, og det er bedre at du tar litt for mye enn for lite. Kjøp heller inn litt ekstra, så du slipper å gå tom for noe. Gode rutiner hjelper også, har jeg merket.

Velg økologiske grønnsaker. Grønne grønnsaker kan erstatte salat, men husk at grønnsaker veier mer enn salat, så da blir det mindre porsjon :-)

Nok søvn er viktig!!! Jo mer du sover (om natten, altså), jo større muligheter har du for å få gode resultater. Min erfaring er at jeg går ned mer i vekt om jeg legger meg til fornuftig tid, mellom kl 22 og 23 en plass, og står opp gjør jeg jo til vanlig tid rundt sju. Altså rundt åtte timers søvn gir meg gode resultater. Mye bedre enn om jeg surrer oppe halve natta, som jeg fort kan gjøre....

Til slutt vil jeg bare nevne: INGEN ALKOHOL under kuren!!! Noen ringer meg og spør om det gjør så veldig mye om de tar et glass vin eller to, for de skal jo i selskap, liksom. JA!!! Det gjør noe! Vær sjåfør, så kan du drikke vann :-)

Det er sikkert flere forhold som kan påvirke resultatene både positivt og negativt, så vi vil gjerne høre om dine erfaringer. Ring oss på 95774519 eller send oss en sms. Trenger du tips og råd underveis i kuren, står vi parat for å hjelpe deg! Vi svarer på telefonhenvendelser mellom kl 08:00 og 23:00.

Har du ikke forsøkt dietten enda, hjelper vi deg i gang. Ring oss på telefon 95774519 eller send en mail til nirvanaklinikken@gmail.com.

Nirvanaklinikken hjelper deg til et lettere liv og bedre helse!